Roladki z karkówki z cebulą i żurawiną


Podpatrzone w necie :-) Mnie bardzo smakowało, a Wam? :-)

Składniki:

  • ok. 60 dag Karkówki wieprzowej
  • 3 duże cebule
  • spora garść suszonej żurawiny
  • majeranek, pieprz, sól
  • olej do smażenia
  • mąka do oprószenia
  • 1 kostka rosołowa
  • 3 łyżki sosu sojowego

Wykonanie:

Karczek umyć, osuszyć, po czym pokroić w cienkie plastry i cienko rozbić. Przyprawić majerankiem i pieprzem.
Dwie cebule obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju razem z żurawiną. Delikatnie posolić.Następnie nałożyć na mięso, zrolować i spiąć wykałaczkami.
Tak przygotowane roladki, oprószyć mąką i smażyć z pozostałą pokrojoną cebulą na oleju. Dodać ok. 2 szkl. wody, rosołek i sos sojowy. Doprowadzić do wrzenia i dusić, aż mięso będzie miękkie.
Smacznego :-)

Komentarze