Faszerowane jajka zawsze doskonale sprawdzają się na wszelkich przyjęciach, ponieważ są smaczne i ładnie się prezentują...
Ozdobią nam stół na każdą okoliczność :-)
Składniki:
- 8 szt jajek ugotowanych na twardo
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 1 mała cebula
- 1 ogórek konserwowy
- pęczek szczypiorku (niekoniecznie)
- 1 czubata łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Jajka obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć żółtka.
Tuńczyka odsączyć z oleju. Cebulę obrać i drobno pokroić. Ogórka i szczypiorek również w miarę drobno posiekać. Żółtka zetrzeć na tarce lub rozgnieść za pomocą widelca, dodać rozdrobnionego tuńczyka, pokrojoną cebulkę, ogórka i szczypiorek. Wszystko wymieszać z majonezem i musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowanym farszem nadziewać jajka. Na wierzchu udekorować ketchupem, koperkiem lub koktajlowymi pomidorkami.
Smacznego :-)
Komentarze
Prześlij komentarz