Wczoraj na obiad były naleśniki, ale rodzinka nie zjadła wszystkich i zostało mi parę (oczywiście pustych). Postanowiłam coś z nich wyczarować na dzisiejszy obiad. O to moja propozycja, mam nadzieję, że i Wam będzie smakować :-)
Składniki:
- 4 szt. naleśników
- 2 filety z kurczaka
- 2 cebule
- 1/2 czerwonej papryki
- ok. 200 g mrożonych warzyw
- ok. 100 g pędów bambusa ze słoika
- oliwa do smażenia
- przyprawa do kurczaka
- oregano
- kurkuma
- odrobina chilli
- pieprz
- sól
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka gęstej śmietany
- oregano
Wykonanie:
Filety umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie dodać pokrojoną paprykę i cebulę, mrożone warzywa i przyprawy. Wszystko razem dusić pod przykryciem. Pod koniec dodać pokrojone w cienkie paseczki pędy bambusa.
W między czasie przygotować sos czosnkowy. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i oregano.
Każdy naleśnik wypełnić farszem z kurczaka, zawinąć i polać sosem czosnkowym. Naleśniki wcześniej podgrzać np. w mikrofali lub piekarniku.
Smacznego :-)
Komentarze
Prześlij komentarz