Składniki:
- ok. 70 dag wołowiny
- 1 duża marchewka (pokrojona w kostkę)
- 3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 łyżka słodkiej papryki
- olej do smażenia
- 2 liście laurowe
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- ok. 300 ml bulionu
- 3 łyżki masła
- sól
- pieprz
- ew. vegeta
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubszą kostkę. Oprószyć mąką i obsmażyć na oleju. Na maśle w garnku zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę słodką i ostrą. Następnie dodać przesmażone mięso, marchew, ziele angielskie, liście laurowe, przecier pomidorowy i zalać bulionem.
Dusić ok. 2 godz. pod przykryciem, aż mięso będzie całkiem miękkie. Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego :-)
Komentarze
Prześlij komentarz