Składniki:
- 2 szkl. mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 i 1/2 szkl. wiórków kokosowych
- 1 i 1/4 szkl. cukru
- 5 jajek
- 1 szkl. oleju
- 1 szkl. mleka
- otarta skórka z 1 cytryny
Wykonanie:
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z wiórkami kokosowymi.
Olej i cukier razem zmiksować, stopniowo dodawać jajka, cały czas miksując. Następnie dodać 1/3 mąki z wiórkami, dalej miksując. Dodać połowę mleka i zmiksować. I tak do wyczerpania składników. Na końcu dodać otarta skórkę z cytryny.
Formę do ciasta (dużą keksówkę) posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Przelać do niej przygotowane ciasto.
Piec w temp. 160 st. C ok. 1 godz. do tzw. suchego patyczka.
Smacznego :-)
Komentarze
Prześlij komentarz