W tym roku na brak grzybów w lesie chyba nie możemy narzekać :-) W porównaniu z zeszłym rokiem, mamy prawdziwy wysyp, pewnie to za sprawą częstych deszczów :-) Przynajmniej tak jest w mojej okolicy... Jednak do tej potrawy nie będziemy potrzebować od razu całego wiadra grzybów, dlatego zachęcam na spacer do lasu, choćby po garść tych cudownych smakołyków :-)
Składniki:
- kilka grzybów leśnych najlepiej mieszanych
- tłuszcz do smażenia
- cebula
- 3 jajka
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Grzyby oczyścić ze ściółki i ewentualnie robali :-), wypłukać i pokroić w mniejsze kawałki. Przesmażyć na tłuszczu, aż będą miękkie, jeżeli jest potrzeba i przypalają się podlać trochę wodą.
Następnie dodać pokrojona cebulę i razem dusić. Doprawić solą i pieprzem.
Na koniec wbić jajka i smażyć aż się zetną do preferowanej konsystencji.
Smacznego :-)
Komentarze
Prześlij komentarz